Kuglački sudac

Ovdje možete postaviti pitanje o svemu što vas zanima vezanom uz kuglački sport
duple dame
Nevini
Posts: 10
Joined: 24 Apr 2019, 10:54

Re: Kuglački sudac

Post by duple dame »

lukodp wrote: 30 Jul 2020, 15:29 Cca 450 kn je nova trenirka i majica. Plus 50 članarina i treba mu pet utakmica da financijski bude na nuli. Netko će te novce vratiti za dva mjeseca netko za dvije godine...
Ali ne može položiti odma za A listu i suditi prvu ligu. Iako, kako je krenulo ... :lol:
Svatko neka procijeni sam u svojoj sredini jel ima mjesta za suđenje ili nema. Zato i nema smisla obvezati sve klubove da imaju suca. Osobno sam protiv toga. Ali osim članova klubova na kuglani uglavnom nema nikoga. Tko onda da počne suditi? Domar?
Meni je jasno da bi većina sa 65+ mogla itekako kvalitetno suditi još godinama ali... Tak je kak je
Ček, pa ti "mrtvo-hladno" kažeš da im treba možda i dvije godine da vrate novac...a koji je onda motiv da se uopće uključe u sudačku organizaciju? Imaš neki prijedlog? Ili se jednostavno uvijek složiš sa odlukama glavešina HKS-a? Jer ako su juniori, taj novac im je neki đeparac. A ovako nemaju ništa, osim prijetnji s mandatnim kaznama. Mislim da niti jednom klubu ili treneru nije u intersu da junior/ka ne igra neko prvenstvo zato što sudi.
Mislim da određeno forsiranje neke storgoce ne pomaže niti kuglanju niti sudcima, čak tjera i nas (a malo nas je) koji smo zaljubljeni u ovaj, pomalo propali sport.
STM :lol: :lol:
User avatar
lukodp
Forumsko piskaralo
Posts: 2843
Joined: 30 Mar 2009, 12:07
Location: Ciglenica, Kutina
Contact:

Re: Kuglački sudac

Post by lukodp »

duple dame wrote: 30 Jul 2020, 20:18 Ček, pa ti "mrtvo-hladno" kažeš da im treba možda i dvije godine da vrate novac...a koji je onda motiv da se uopće uključe u sudačku organizaciju? Imaš neki prijedlog? Ili se jednostavno uvijek složiš sa odlukama glavešina HKS-a? Jer ako su juniori, taj novac im je neki đeparac. A ovako nemaju ništa, osim prijetnji s mandatnim kaznama. Mislim da niti jednom klubu ili treneru nije u intersu da junior/ka ne igra neko prvenstvo zato što sudi.
Mislim da određeno forsiranje neke storgoce ne pomaže niti kuglanju niti sudcima, čak tjera i nas (a malo nas je) koji smo zaljubljeni u ovaj, pomalo propali sport.
Odakle sad juniori u ovoj priči? Ja ih nisam spominjao koliko se sjećam.
Ovo za opremu se može "riješiti" i jeftinije ako se uzme od sudaca koji su kupili a više ne sude. Naravno, nije neko rješenje, samo opcija. :?
Prijedloge sam napisao "mrtav-hladan" nekoliko postova prije. Ajmo malo o tome popričati.
Ovo za 65+ je svršena priča i uzalud sad gurati tu temu više...
A "strogoća" se forsira s jako dobrim razlogom. Mislim da znate i sami kakvih je sve slučajeva bilo.
Luko Del Ponte
Post Reply